סוגי הצלחות :
- הצלחות יכולות להימדד בכל מיני אופנים וצורות:
- פעולות עשייה
- חשיבה, למידות, תובנות
- רגשות והלכי רוח של הצלחה
- תוצאות
- התמודדות
- תיקון טעות
למעשה הצלחה היא כל דבר שאנחנו מציינים אותו, שמים לב אליו, כל פעולה שעשינו ולו משהו קטן ביותר.
הצלחה היא כל פעולה שעשינו ויש לה הלימה (אוטנטיות) לדוגמא: שכבתי במיטה— אם סתם— אז סתם— אבל אם שכבתי כדי לאגור כוח יש כאן הלימה, זו פעולה אפקטיבית.
בדרך כלל לקוח (מכירים את זה?) מקטין את ההצלחות שלו, הוא יכול לומר “רצתי מרתון…” ולספר את זה דרך אגב, בו בזמן שהפעולה הזו היא לאחרים גדולה מאוד.
למעשה – לא משנה אם בחוץ זה נחשב או לא, מה שחשוב זה המשוב, למשב את עצמי. לציין לעצמי את אותה פעולה, כל פעולה שאני מודע אליה ומציין אותה מייצר משוב.. “כל הכבוד… עשיתי” ולו הפעולה הקטנה ביותר. כאשר ממשבים אותה = הצלחה !
המיינד שלנו מבצע הכללות השמטות ועיוותים שונים, זה חלק ממערכת הפילטרים של המוח, והתוצאה היא שהפילטרים מורידים את רמת המודעות של הפעולות שלנו ע”י מילים שהם מין “עננים” לדוגמא: “עשיתי ספורט” או “הרזיתי 2 ק”ג” … מילים אלו הם מאוד כלליות… לאף אחד אין מושג מה זה בדיוק, לך / ללקוח זה אומר הרבה, יש בזה הרבה פעולות, הרבה מצוינות תהליכים שלמים שהלקוח עשה וחווה אותם, ואני רוצה להעצים את זה.
משוב אנשים לא מדברים על המצוינות שלהם כי אנשים “מורידים” מקטינים ואף לפעמים מחלישים. ילד מגיע הביתה ואומר בשמחה “אימא, הוצאתי 80 במבחן, אימא אומרת.. למה לא 90 או מאה ?” היא מורידה את ההצלחה היא מתעלמת מכל הפעולות הרבות שהילד עשה עד שהגיע לציון שהשיג וכך בכל תחום שמענו איזה הערה או חוסר פרגון ומשוב על ההצלחות והפעולות שעשינו.
נתינת משוב ולו גם על הפעולות הקטנות ביותר מציינות הצלחה והמיינד שלנו מציין זאת ונמשך לבצע את אותן פעולות שוב ועוד פעולות דומות אחרות גם בתחומים שונים.
אף אחד לא לימד או דיבר איתנו על מצוינות לכן אנחנו נתאמן ונמשב את עצמינו ואת החברים בקורס, בהמשך זה יקרה עם הלקוחות שלנו.