העקרונות לכל הצלחה שהיא, הוא מודל ההצלחה של האנשים המצליחים בעולם בכל תחום.
אם תשימו לב גם אתם שהצלחתם באיזה שהוא דבר או מטרה, התנהגתם ע”פ עקרונות ההצלחה הללו. הלמידה של העקרונות מאפשרת להיות עירניים ולסגל את העקרונות מתוך מודעות וערנות לשאר תחומים בחיים.
1. הגדרת מטרה – דע את שאתה רוצה – רוב האנשים פועלים מתוך אינרציה זורמים עם החיים שלהם… יש, יש.. אין, אין.. מעטים מגדירים את מה שהם רוצים. על פי מחקרים אלה שידעו מה הם רוצים להיות בעתיד, הם אלה שהצליחו יותר והרוויחו יותר מאחרים.
הגדרת מטרה היא לכל שלב בחיים, יש מטרות גדולות ומטרות קטנות בדרך אל המטרה הגדולה, או מטרות אחרות קטנות יותר. להרוויח מיליון דולר בשנה זו מטרה, לעשות כביסה או לשטוף כלים גם אלו הם מטרות, לשבת עם הילד להכין שיעורי בית לצאת לנופש או לחזק את שלום הבית.. אלה מטרות שאנו מבצעים אותן בחיי היום יום שלנו.
אין הבדל בין מטרה גדולה ככל שתהיה לבין מטרה שנראית לנו קטנה, בכל מקרה צריך להתנהג ע”פ 5 עקרונות ההצלחה. הדבר הראשון היא הגדרת מטרה מדויקת חיובית לכל פעולה שאנו רוצים לבצע. לעיתים זה יראה או ירגיש טרחני לשאול את עצמי כל פעם “מה אני רוצה? ולהגדיר באופן חיובי, במשך הזמן זה יהפך לאוטומט.
הגדרה חיובית – “אני לא רוצה לכעוס”, ” אני לא רוצה לריב עם אשתי”, אני לא רוצה חובות”, אלה הם הגדרות מטרה שליליות , עצם תזכור של הבעיה – כעס, חובות, ריב.. זוהי הגדרה שלילית, דהיינו סימון שלילי ועירור המצב השלילי. מכיוון שהמוח שלנו עובד בתמונות וסמלים אז כשמגדירים באופן שלילי – “כעס” תמונת הכעס מתעוררת המוח ומייצרת אנרגיה ומצב של כעס. על מנת לשנות את האנרגיה ולסמן למוח את המצב הרצוי עלינו להגדיר לו את מה שרוצים באמת.. “להיות רגוע” אז המוח בונה תמונה של רוגע וממשיך את האנרגיה והפעולות הפיזיות למקום הרצוי , “רוגע” . כנ”ל במקום “חובות” שפע או יתרה בחשבון הבנק, במקום “ריב”, “שלום ואהבה”.
אנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו מתכווננים אליו. אם אהיה ממוקד בתסכולים שלי, אני אהיה מתוסכל.
2.פעל – עשה את שצריך לעשות
רוב האנשים “נופלים” פה.
אדם רוצה וילה.. = דמיון, אוקיי.. מה צריך לעשות בשביל זה.. מלכודת הפעולה. רוב הפעמים יש ‘שופט פנימי’ שאמר שכל מה שתעשה זה לא יהיה מספיק טוב..
אנו משתמשים ברציונליזציה ומספרים לעצמינו סיפורים “הגיוניים” למה אנחנו לא עושים. כל מה שהישגנו בחיים זה התחיל מאיזה צעד כל שהוא שעשינו, מה שמונע מאתנו לא לעשות זה בגלל שאני לא יודע אם אני יודע לעשות או אם אצליח.
העיקרון של הפעולה אומר – עשה פעולה כל שהיא ולו הקטנה ביותר לטובת המטרה.. לא משנה עד כמה טובה או לא טובה הפעולה, בתנאי שתהיה שם למידה להבא. עשה את שצריך לעשות! עצם התנועה מפעילה משהו!
3.בקרה – ערנות וחידוד חושים
בכל מצב שלא משיג תוצאה יש לבדוק, מה עשיתי טוב? מה עלי לעשות שונה? ממה עלי להימנע?
ה’צדקנות’ או ה’התרצה’ לא משרתת את ההתקדמות אלא תוקעת את האדם במקומו! תירוצים שייכים למודע שתפקידו לתרץ ולהסביר בהגיון כל מצב, הן מצב של הצלחה או מצב של אי הצלחה, האחיזה בתירוצים והצטדקויות עוצרת את האדם מהתקדמות ורק מפייסת ומניחה את דעתו לקבל את המצב כמות שהוא וכך הוא נשאר תקוע או שקוע ללא אנרגיה ומוטיבציה להתקדם לקראת המטרה.
4.גמישות – אם משהו לא עובד תעשה משהו שונה אחר.
יש אמרה מאלברט איינשטיין ‘ זה מטורף לחשוב לעשות את אותו דבר מאות פעמים ולצפות לתוצאה שונה’. על מנת להתקדם בחיים לכל מטרה שהיא, צריך גמישות.
הגמישות עניינה – גמישות מחשבתית, גמישות רגשית, גמישות התנהגותית. להיות יכול לשנות זווית ראיה, לסגל מחשבה חדשה.. לעשות משהו שונה להתנהג שונה ולו במעט.
המטרה לצאת מהקיבעון שהתרגלנו אליו, מחשבות כמו “ככה זה”.. “אי אפשר”.. “זה לא הזמן”.. “הוא לא מאפשר לי”.. “זה לא מתאים לי”.. משפטים אלו ודומיהם מבטאים סוג של קיבעון מחשבתי או התנהגותי שתוקע אותנו מלהתקדם הלאה.
5.גישת ההצלחה – פעל מתוך גישת ההצלחה!
גישת ההצלחה היא האנרגיה שמספקת כוח לכל 4 השלבים למעלה.
הגישה היא: ההצלחה תהיה נמצאת וקיימת. אני רואה אותה מתגשמת והפעולה היא למימוש אותה הצלחה!
ההצלחה היא לא התוצאה, היא ההנעה-הפעולה, הפעולה עצמה היא הצלחה!
‘גישת ההצלחה’ אומרת: אין מחיר שאני לא מוכן לשלם על מנת להצליח. כל דבר אני מוכן לעשות כל עוד הוא חוקי ואתי.
כשיש דילמות, נחשב מה המחיר על הפעולה ומה המחיר ללא פעולה. יש שמפחד לפעול, את ה’לא’ יש כבר.. מקסימום מנסים את ה’כן’. מצב של אולי לא, זה התחלה של משא ומתן פנימי.. מקסימום ננסה את ה’כן’.