10. התשאול המלא – כמה כללים
בתשאול מדרגות למטרה פיזית מדידה, תמיד השינוי יהיה באותו הקשר. מטרה פיזית מדידה כגון: פתיחת סדנה, פתיחת עסק, להתחיל לטפל, גביית כסף מלקוחות, ירידה במשקל, בניית בית, קניית רכב, התחלת לימודים.. כשיש למונחה שלנו מטרה כזו שהיא מדידה, דהיינו שניתן למדוד את ההישג של המטרה באופן אובייקטיבי. אנו נתשאל כל שלב להשגת המטרה.. ובשלב שיש שם בעיה נשאל… “מה צריך לקרות כדי שתעשה____?” או “מה מונע ממך לעשות____?” וכך נמצא את אותו רגש או הלך רוח שמונע ממנו להשיג את השלב הבא.. ונבצע תהליכי נל”פ. את ההלך רוח אנו משנים כאשר הלקוח אומר : “בכל פעם”, שם נעשה את השינוי.
אמונות מגבילות – בכל תשאול נרצה להיות ערניים לאמונות המגבילות שהלקוח מעלה תוך כדי השיחה.. כמו כן יעלו בשיחה כל מיני דיבורים כאלה ואחרים, אנו לא נעצור את הלקוח בשטף הדיבור ולא ננסה לתקן מיד, נרשום את הדברים ששומעים בצד. אנו לא עושים שינוי עד שלא מסיימים את התשאול. כל זאת כדי לא להעביר את הלקוח ב”עץ” הבעיה ל”ענפים” אחרים, נרצה להישאר עם “כל העץ” ולהנחות בהתאם למטרה החשובה שלשמה הגיע…
חשוב- תמיד נשאל, “מהו השינוי שיעשה את השינוי?..” או “מה ההבדל שעושה/שיעשה את ההבדל?”, והכוונה לתשאל ב”עץ” ולא בענף. למעשה כוונת השאלה .. מה יוזיז את כל ה”עץ” מפה לפה?..
11. סילום
כשיש פחד/פוביה/לחץ.. או אמונה מגבילה
כל דבר שיש בו חוויה רגשית אנו רוצים לעשות “סילום” / ברומטר..
הסילום משמש מדד לשינוי הן ללקוח והן למאמן וגם משמש הוכחה קוגנטיבית חשובה שהתחולל שינוי.
ואז נשאל בסיום התהליך: “כמה חזקה האמונה שלך עכשיו?…”
הסילום נעשה גם בתחילת התהליך, “כמה הבעיה מציקה לך…?”, “כמה אתה רוצה לצאת/לפתור את הבעיה?” (רק כשזה 100% רצון לשינוי נתחיל בעבודה}
12. כיול – קליברציה
בהנחיה מתכיילים לגוף של הלקוח לקלוט ולראות את שפת הגוף שלו בזמן ההנחיה, כמה יש שם הלימה, מתי הוא משדר סימנים מסוימים במשפטים או מילים מסוימות ולציין זאת בכתב. כמו כן, לשים לב כשמדבר על הבעיה מה שפת הגוף שלו, זה יהיה בשבילנו מדד להתייחסות כאשר נבצע את ההתקנה לראות מה שונה בשפת הגוף כמדד שהתבצע שינוי.. לאחר התהליך.